2019-12-19

Genç Edebiyatçılar Hz. Mevlana''yı andı...



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarından Genç Edebiyatçılar Topluluğu’nun düzenlemiş olduğu Mevlana’nın vuslatının 746.yılına özel “Şeb-i Arus” programı 18 Aralık 2019 tarihinde saat 13.30'da Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlamıştır.

Programda ilk olarak Türk Dili ve Edebiyatı akademisyenlerinden ve topluluk koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih EGE söz almış ve topluluğun amacı ve kapsamı hakkında bilgiler paylaşmıştır. Daha sonra ise Türk Dili ve Edebiyatı akademisyenlerinden Doç. Dr. Hasan KAYA; Mevlana’nın hayatı, sanatı ve eserleri hakkında bir konuşma yapmıştır.

Programın ilerleyen bölümünde topluluk üyesi öğrencilerin şiir ve düzyazı okumaları dinleyici ile buluşmuştur. Programın sonunda ise Türk Dili ve Edebiyatı akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi M. Oğuzhan KUŞOĞLU ve kendisine eşlik eden Atil ÖZTÜRK’ün müzik dinletisi gerçekleşmiştir.

Program; Dr. Öğr. Üy. Fatih EGE’nin değerli katılımları adına Doç. Dr. Hasan KAYA, Dr. Öğr. Üy. Mehmet Oğuzhan KUŞOĞLU ve Atil ÖZTÜRK’e teşekkür belgelerini takdim etmesi ile son bulmuştur.