2023-12-28

Mehmet Akif''''i Anma Programı



27 Aralık 2023 tarihinde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vali Vekili Peker’in yanı sıra Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Başsavcı Vekili Uğur Özcan, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş, Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Askeralma Bölge Başkanı Per. Alb. Davut Kulalar,  Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Serbay Güven, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Akabinde Kuran-ı Kerim okundu ve Mehmet Akif Ersoy’un ruhuna okunan hatmi şerifin duası İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından yapıldı.

Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy’un evi ve mezarının ziyaretleri esnasında çekilen görüntülerden oluşan video izlendi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. Yaşar Şenler tarafından yapıldı.

Programda ilimiz genelinde öğrenciler arasında yapılan kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Vekili Peker ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Ardından TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  tarafından hazırlanan “Mehmet Akif Ersoy” konulu orotoryo sahnelendi.

Anma programı,  Mehmet Akif Ersoy konulu fotoğraf ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili eserlerden oluşan kitap sergisinin gezilmesinin ardından son buldu.