2021-12-21

Namık Kemal''''''''i Anma Programı

21 Aralık 1840 tarihinde Tekirdağ'da doğan ve ilk çocukluk yıllarını dedesi Abdüllatif Paşa ile Tekirdağ'da geçiren Namık Kemal, doğumunun 181. yılında Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen bir programla anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet HACIOĞLU açış konuşması yaptı. Ardından Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hasan KAYA, Namık Kemal'in edebî kişiliğine dair bir konferans verdi. Hasan KAYA, üniversitemize adını veren Namık Kemal'in Vatan ve Hürriyet Şairi olarak anılmasına vurgu yaptı. Namık Kemal Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programa çok sayıda izleyici katıldı. Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM başta olmak üzere il protokolünün katıldığı programın sonunda Namık Kemal Sergisinin açılışı yapıldı.