2023-12-05

Namık Kemal''''i Anma Programı

Vefatının 135. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen anma programı kapsamında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal, düzenlenen törenle Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi Bolayır köyünde bulunan mezarı başında anıldı.

Törene Üniversitemizden Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuzhan KUŞOĞLU, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Sorumlusu Bülent YILMAZ ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valiliği, Çanakkale Garnizon Komutanlığı, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen törende, Namık Kemal’in vefatının 135. yılı münasebetiyle kabrine çelenk konulmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Anma Töreninin ardından Gelibolu’ya geçilerek dönemin önemli tarihi mekanları ziyaret edildi.