2024-05-17

Erasmus Programı Ziyareti

Erasmus Programı Personel Hareketliliği kapsamında 15.05.2024 tarihinde bölümümüzü ziyaret eden Şumnu (Shumen) Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Menent Şükriyeva, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda saat 13.30'da "Bulgar Dilinde Türkizmler" adlı bir konferans vermiştir. Bulgarcaya Türkçeden geçen unsurların anlatıldığı konferansın sonunda dinleyicilerden gelen sorular da yanıtlanmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Kaya, Bölüm Başkan Yardımcısı ve Bölüm Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuzhan Kuşoğlu'un açılış konuşmalarını yaptığı konferans, bölüm öğretim üyeleri ve öğrencilerimiz tarafından ilgi ve beğeniyle takip edildi.