2023-12-26

Akademik Cübbe Giyme Töreni



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi unvanlarıyla atanan akademisyenler için cübbe giyme töreni yapıldı.

Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Üniversitemiz Senato Üyeleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, öncelikle geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz 12 Kahraman Şehidimize Cenab-ı Hak’tan Rahmet, ailelerine sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar ve Aziz Milletimize başsağlığı diledi.

Ardından tören akademisyenlere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ile birlikte Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından akademik bilginin ve ahlakın sembolü olan cübbelerin giydirilmesi ve belge takdimi ile devam etti.

Sonrasında 2022-2023 yılı Akademik Teşvikte Dereceye Giren akademisyenlere yine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr.  Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN ve Prof. Dr. Murat TAŞAN tarafından teşekkür belgelerinin takdimi gerçekleşti. Tören, gruplar halinde gerçekleşen toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

Bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi kadrosuna daha önce atanan Bölüm Öğretim Elemanlarımızdan Dr. Öğr. Üyesi Yeşim ÇAĞLAR ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖZGÜR törende belgelerini alırken 2022 ve 2023 yıllarında Akademik Teşvik Filoloji alanında en yüksek puanı alan Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hasan KAYA'ya da teşekkür belgesi verildi.