2021-06-07

Bölümümüzden sunulan bildiriler...



2021 Yunus Emre ve Türkçe yılı münasebetiyle Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr Mustafa ŞENTOP'un himayelerinde ve Türk Dili Kurumu işbirliği ile düzenlediği sempozyum üç gün sürdü ve başarıyla tamamlandı. 04 Haziran Cuma 16.00'da yapılan açılışta sırasıyla Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN, Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM ve Meclis Başkanımız Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP birer konuşma yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen açılış oturumunda üç bilim insanı bildirilerini sundu.

05 Haziran Cumartesi ve 06 Haziran Pazar günleri yedişer oturum halinde düzenlenen sempozyuma Türkiye'nin pek çok üniversitesinden 60 bilim insanı katıldı.

Bölümümüzden hocalarımızın Düzenleme Kurulunda yer aldığı sempozyumda Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hasan KAYA "Yunus Emre'nin Şiirlerinde Yerilen Unsurlar", Prof. Dr. Yaşar ŞENLER "Yunus Emre’nin Bir Şiirinde Mecmû’ü’l-Ezdâd Anlayışı", Dr. Öğr. Üyesi Fatih EGE "Erginlenme Bağlamında Yunus Emre Şiirinde Doğuş ve Yeniden Doğuş", Dr. Öğr. Üyesi Meltem CAN "Yunus Emre’de Dilbilgiselleşme Çerçevesinde ‘Bir’ Metaforu", Dr. Öğr. Üyesi M. Oğuzhan KUŞOĞLU "Yunus Emre Dîvânı’nda Geçen “Çalap” Kelimesi Üzerine", Dr. Öğr. Üyesi Selda UYGUR GÜRBÜZ "Biyografik Roman Örneği Olarak: Emine Işınsu 'Bir Ben Vardır Benden İçeri'", Dr. Yeşim ÇAĞLAR "Yunus Emre’de Eskicil Bir Öge: buşu", Dr. Çiğdem ÖZAY "Aşka Yürüyen Misafir, Yunus Emre’nin Şiirlerinde Yol ve Yolculuk" başlıklı bildirileri sundular.

Sempozyuma haberleri için https://bhi.nku.edu.tr/haberler/%E2%80%98tekirda%C4%9F-nam%C4%B1k-kemal-%C3%9Cniversitesi-yunus-emre-sempozyumu%E2%80%99-tamamland%C4%B1/s//34555/

Sempozyumun Açılış Programı için https://www.youtube.com/watch?v=M6Vt7dKy8p0