2019-12-17

Bölümümüz Öğretim Üyesinin Başarısı



 

Bölümümüz Halkbilim Ana Bilim dalı başkanı olarak görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Fatih EGE, 2019-2020 eğitim/öğretim yılı içerisinde; Nisan ayında İzmir’de düzenlenen “3. Erasmus Uluslararası Akademik Araştırmalar Sempozyumu”nda “Metaforik Bir Gelecek Okuması Örneği olarak Adım Çöreği Ritüeli” ve “Âşık Mehmet Oktay (Erganî) Örnekleminde Halk Şiirinde Gölge Arketipi Unsurların Tespiti” adlı bildirilerini sunmuştur.

2019 yılının Eylül ayında ise Aydın ilinde düzenlenen “Japon Dili ve Eğitimi Uluslararası Sempozyumu”na katılan öğretim üyemiz burada; “Momotaro Masalı Örnekleminde Japon Kültüründe Kolektif Bilinçdışı Unsurlar” adlı bildirisi ile sunum yapmıştır.

Aralık 2019’da Çanakkale’de düzenlenen “3. Uluslararası Farkındalık Konferansı”na “Öznel İyi Oluş Kavramına Halk Edebiyatı Ürünleri Bağlamında Bir Yaklaşım” adlı bildirisi ile katılan Dr. Fatih EGE, son olarak aynı ay içerisinde İzmir’de düzenlenen “Taras Shevchenko 4. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi”ne sözlü sunumu ile katılarak “Arketipsel Sembolizm Bağlamında “Salur Kazan’ın Yedi Başlı Ejderhayı Öldürdüğü Boy” Anlatısının Çözümlenmesi” adlı bildirisini başarı ile sunmuştur.

Toplamda beş başarılı sunum gerçekleştirerek bölümümüzü temsil eden Dr. Öğr. Üyesi Fatih EGE’yi kutlar, başarılarının devamını dileriz.