2023-09-11

Formasyon Programı Hakkında

Sevgili öğrenciler! Bölümümüzde 17 Nisan 2023 tarihinden bu yana formasyon eğitimi verilmektedir. Dördüncü sınıflarla 2022-2023 bahar yarılında başlayan bu eğitim an itibariyle yaz okulundan alınan formasyon dersleri ile devam etmektedir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılında formasyon eğitimine başlayan bu öğrencilerimiz kalan formasyon dersleri ile birlikte "öğretmenlik uygulaması"nı da tamamlayarak Şubat 2024'te formasyon almış olarak mezun olacaklardır. Diğer sınıflarımız ise süreç içerisinde formasyon derslerini seçmeli ders olarak alacaklardır. Üniversitemizde eğitim fakültesi veya eğitim bilimleri bölümü bulunmadığından YÖK kararına istinaden mezun öğrencilere yönelik formasyon programı açılamamaktadır. Kendi mezunlarımız da dahil mezun öğrencilere formasyon eğitimi verilemeyecektir. Formasyon programı sadece kayıtlı öğrencilerimizi kapsamaktadır.