2024-01-17

OKU-YORUM YAZI-YORUM Projesi

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Sosyal Bilimler Liseleri arasında düzenlediği OKU-YORUM YAZI-YORUM projesi kapsamında Bölümümüz Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Oğuzhan Kuşoğlu Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesinde "Kutadgu Bilig" konulu bir söyleşi gerçekleştirmiştir. Söyleşiye Kutadgu Bilig’i okuyan öğrenciler ve aynı projede yer alan Ebru Nayim Fen Lisesi proje öğrencileri ve edebiyat öğretmenleri  katıldı.

Yazıldığı coğrafyanın özelliklerinden  yola çıkarak hem eser hem  Yusuf Has Hacip hakkında bilgi veren  hocamız, eserdeki  sembolik karakterleri,eserin temasını ,eserin dil özelliklerini eserdeki bazı kelimelerin anlamları üzerinden anlattı, eserin günümüzde bile hala geçerliliğini koruyan değerli öğütleri üzerinden Kutadgu Bilig'i değerlendirdi ve Kutadgu Bilig’in farklı nüshalarını göstererek öğrencilere tanıttı.

Söyleşi için hocamıza ve proje danışmanı Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Keziban Kaya'ya teşekkür ediyoruz.