2022-03-23

İstiklal Marşımızın Kabulü



12 Mart 2022 cumartesi günü, İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıldönümü münasebetiyle Tekirdağ Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde bir etkinlik düzenlendi.

Bu etkinlik çerçevesinde, yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal marşının ardından bölümümüz Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Oğuzhan KUŞOĞLU, günün anlam ve önemini belirten bir konferans verdi.

Bu konferansta, Mehmet Akif Ersoy'un yaşanan savaşlar ve toprak kayıpları üzerine yazdığı şiirlerin İstiklal Marşımızı yazma sürecine olan etkileri vurgulandı. Mehmet Akif'in hitabet ve ikna kabiliyeti nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Paşa tarafından Anadolu'daki direnişi halka anlatmak üzere görevlendirildiğinin de anlatıldığı konuşmada, İstiklal Marşımızın hazırlanış ve mecliste kabul ediliş serüveni de detaylı olarak aktarıldı.

Bu konuşmanın ardından, Tekirdağ Süleymanpaşa Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sahneye kondu. Mehmet Akif'in şiirlerinden ve halk türkülerimizden kesitler içeren oratoryo, izleyicilerin yoğun ilgisini çekti. Tekirdağ valisi Aziz Yıldırım ve üniversite rektörümüz Mümin Şahin'in de hazır bulunduğu il protokolünün katıldığı programın sonunda Mehmet Akif Ersoy fotoğraflarının sergilendiği serginin açılışı yapıldı.