2023-12-05

Şiirin Zarif Kalemleri Programı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen 04.12.2023 tarihli Türkoloji Konuşmalarının konusu Şiirin Zarif Kalemleri (Klasik Türk Edebiyatında Kadın Şairler) serisiydi.

Prof. Dr. Nihat Öztoprak moderatörlüğünde gerçekleşen programda 10 kitaplık serinin yazarları Prof. Dr. Sebahat Deniz, Prof. Dr. Hacı İbarahim Demirkazık, Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Hasan Kaya, Doç. Dr. Bünyamin Ayçiçeği, Prof. Dr. Ümran Ay Say, Prof. Dr. Ersen Ersoy, Doç. Dr. Nusret Gedik, Doç. Dr. Mustafa Özkat kendi şairlerini tanıtarak izleyenlere bilgiler verdi. Programın sonunda izleyenlerden gelen sorular yanıtlandı.

Kadın şairlerin bir seride ilk kez bir araya getirildiği çalışma, İdeal Kültür Yayıncılık tarafından basılırken programa Türkiye'nin saygın üniversitelerinden çok sayıda akademisyenin yanında çok sayıda öğrenci katıldı. FSMVÜ Youtube kanalından canlı yayımlanan program 20.00-22.30 saatleri arasında gerçekleşti.

Program için https://www.youtube.com/watch?v=gwm-vBXjBTw